DG

dhirendra_gupta

Student at BIT Mesra Aug. 20, 2020, 4:30 p.m. ⋅ 233 views

Hexaware Technologies Placement Paper Verbal Ability Questions with answers


In Verbal ability Section, questions are generally asked from following topics :

  • Synonyms/Antonyms
  • Fill in the blanks
  • Sentence Completion
  • Error Detection

Hexaware Technologies Placement Paper - Aptitude Questions with answers can be found from here: https://www.hackersfriend.com/articles/hexaware-technologies-placement-paper-aptitude-questions-with-answers

 

For Question 1 - 12. Find the exact opposite meaning of a given word : 

1. PROTRACT

A. retrace
B. distract
C. curtail
D. expose

Ans. c

2. DECADENT

A. Ethical
B. Impetuous
C Succinct
D. None of the mentioned

Ans. a

3. TRACTION

A. Unassertive
B. Barnyard
C. Slipperiness
D. Abbreviate

Ans. c

4. ORTHODOXY

A. renown
B. trepidation
C unconventionality
D. remoteness

Ans. c

5. SUMPTUOUS

A. open
B. frequent
C. partial
D. restrained

Ans. d

6. SPIKE
A. Brace
B. Exhilarate
C. Diminish
D. Nutshell

Ans. d

7. REPATRIATION

A. Abolition
B. Enliven
C. Rejuvenate
D. Slash

Ans. a

8. RAUCOUS

A. Silky
B. Hairy
C. Decent
D. Freaky

Ans c

9. SCRUPULOUS

A. Understood
B. Meticulous
C. Careless
D. Rude

Ans.c

10. TACIT

A. Calm
B. Silent
C. Intelligent
D. Spoken

Ans. d

11. LUSTROUS

A. Dull
B. Freaky
C. Delicious
D. Spicy

Ans. a

12. ADMONISH

A. Taunting
B. Appreciate
C. Scold
D. Faint

Ans. b

 

For Q. 13 – Q. 17 Find the exact meaning of a given word :

 

13. CAPRICIOUS

A. Whimsical
B. Herculean
C. Gargantuan
D. Collaboration

Ans. a

14. REGRESS

A. Colossal
B. Backslide
C. Facilitation
D. Humongous

Ans. b

15. SLITHER

A. Absolve
B. Monstrous
C. Whitewash
D. Slide

Ans. d

16. MENACE

A. Threat
B. Reinforcement
C. Furtherance
D. Compendious

Ans. a

17. VIGILANT

A. Watchful
B. Careless
C. Freaky
D. Faint

Ans. a

 

Choose the most logical fit for each blank 

18. The horrific consequences of the civil war in Syria are still playing out. Clearly, Iraq 2003, Libya 2011, and Syria now,________ the most _________ testimony on the failure of diplomacy.

A. provide, eloquent
B. leave, fluent
C. develop, fast
D. emphasis, alert

Ans. a

19. The way Christians and Muslims dress in their places of worship is not an________ for other Indians not to dress the way they ________do in their temples.

A. along, generally
B. dispute, equally
C. argument, normally
D. dissipate, specially

Ans. c

20. How the West arranges its own society is not a knockdown argument in _______of its civilisational priority or primacy, or proof of the _______of other ways of organising social life.

A. agree, scrutiny
B. favor, inferiority
C. against, complexity
D. with, curiosity

Ans. b

While this consideration is perhaps _______acceptable, the Indian intelligentsia does not obviously _______in its truth.

A. specially, trust
B. abstractly, believe
C. ideologically, care
D. logically, listen

Ans. c

21. Does it actually cost extra to use a networked computer system at a different branch from the customer’s own? Is this bank going back to the days of branch banking? Now, we should not be asking these questions from these banks. They will spin something in polite PR language___________________ they are following regulations.

A. of each bank’s income comes from such fines
B. it even collects the data? Can we have a list of what
C. but basically ask us to buzz off because
D. are managed in such a way as to create non-compliance

Ans. c

22. I went into a _________ , become angry, depressed and _____________.

A. dejection, dour
B. depression, fretful
C. tailspin, moody
D. degradation, surly

Ans. c



Go back to feed

HackersFriend Updates





View more


Events


Nov. 28, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Delhi

View details


Aug. 13, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Bangalore ( HackersFriend office BTM Layout)

View details