DG

dhirendra_gupta

Student at BIT Mesra Aug. 26, 2020, 12:06 p.m. ⋅ 311 views

Wipro Placement Logical Reasoning Questions with answers (set 2)


Directions. Read the following information carefully and answer the questions given it. There are six persons A B C D E and F in a school. Each of the teachers teaches two subjects, one compulsory subject and the other optional subject. D’s optional subject was History while three others have it as compulsory subject. E and F have Physics as one of their subjects. F’s compulsory subject is Mathematics which is an optional subject of both C and E. History and English are A’s subjects but in terms of compulsory and optional subjects, they are just reverse of those of D’s. Chemistry is an optional subject of only one of them. The only female teacher in the school has English as her compulsory subject.

Q1. What is C’s compulsory subject?

A. History
B. Physics
C. Chemistry
D. English
E. Mathematics

Ans. A

Q2. Who is a female member in the group?

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Ans. D

Q3. Which of the following has some compulsory and optional subjects as those of F’s ?

A. D
B. B
C. A
D. C
E. None of these

Ans. E

Q4. Disregarding which is the compulsory and which is the optional subject, who has the same two subject combination as F?

A. A
B. B
C. E
D. D
E. None of these

Ans. C

Q5. Which of the following groups has History as the compulsory subject?

A. A,C,D
B. B,C,D
C. C,D
D. A,B,C
E. A,D

Ans. D

Q6. Pointing toward a boy ,Arjun said , “He is the son of only son of my grandfather”.How is the boy related to to Arjun?

A. Brother
B. Uncle
C. Cousin
D. Father
E. None of these

Ans. A

Q7. Pointing to Kamal,Sheeba said, “ His mother’s brother is the father of my son Akilesh”. How is Kamal related to Sheeba?

A. Niece
B. Nephew
C. Aunt
D. Sister-in-law
E. None of these

Ans. B

Q8. Pointing to a photograph ,Nithish said, “She is the mother of my sons’s wife’s daughter”. How is Nithish related to lady?

A. Son
B. Uncle
C. Father
D. Father – in – law
E. None of these

Ans. D

Q9. If Kiran says, “Rocky’s mother is the only daughter of my mother”, How is Kiran related to Rocky?

A. Brother
B. Father
C. Uncle
D. Grand father
E. None of these

Ans. C

Q10. Pointing to a man, Dinesh said, “His only brother is the father of my daughter’s father”.
How is the man related to Dinesh?

A. Father
B. Grandfather
C. Uncle
D. Brother
E. None of these

Ans. C

Q11. Ashwin said , “This girl is the wife of the grandson of my mother”. Who is Aswin to that girl?

A. Husband
B. Father
C. Brother
D. Uncle
E. Father-in-law

Ans. E

Q12. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

A. bcdr
B. ghst
C. nmlv
D. vxzw
E. akhi

Ans. E

Q13. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

A. ICICI Bank
B. HSBC Bank
C. AXIS Bank
D. YES Bank
E. HDFC Bank

Ans. B

Q14. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

A. Bhartiya Mahila bank
B. Punjab National bank
C. Indian Bank
D. Punjab & Sid Bank
E. Oriental bank of commerce

Ans. C

Q15. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

A. Speak
B. Think
C. Ponder
D. Consider
E. Reflect

Ans. A

Q16. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

A. Iron
B. Chlorine
C. Aluminium
D. Mica
E. Hydrogen

Ans. D

Q17. Energy : Joule :: Resistance : ?

A. Current
B. Ohm
C. Power
D. Ampere

Ans. B

Q18. Injury : Pain :: Thunder :: ?

A. Lightning
B. Sound
C. Fear
D. Rain

Ans. A

Q19. Find out the wrong number in the given series
9050, 5675, 3478, 2147, 1418, 1077, 950

A. 3478
B. 1418
C. 5673
D. 2147
E.1077

Ans. E

Q20. Fill In The Missing Letter In The Following Series—S, V, Y, B, ?

A. C
B. D
C. E
D. G

Ans. C

Q21. What Should Come In The Place Of Question Mark In The Following Series?

3, 8, 6, 14, ?, 20

A. 11
B. 10
C. 8
D. 9

Ans. D

 

Q22. Select The Correct Option In Place Of The Question Mark. Aop, Cqr, Est, Guv, ?

A. Iyz
B. Hwx
C. Iwx
D. Jwx

Ans. C

Q23. What Should Come In The Place Of Question Mark In The Following Series?
1,4, 9, 25, 36, ?

A. 48
C. 52
B. 49
D. 56

Ans. B

Q24. If “football” is “cricket” ,”cricket” is “basketball” ,”basketball” is
“volleyball”,”volleyball” is “khokho” and “khokho” is cricket, which is not a ball game?

A. cricket
B. football
C. khokho
D. basketball

Ans. A

 

Q25. Which term of the series 5, 10, 20, 40, ….. is 1280?

A. 10th
B. 9th
C. 8th
D. None of these

Ans. B

 

Q26. In following question, a number series is given with one term missing. Choose the correct alternative that will same pattern and fill in the blank spaces :

0.5, 1.5, 4.5, 13.5,

A. 45.5
B. 39.5
C. 30.5
D. 40.5

Ans. D

 



Go back to feed

HackersFriend Updates





View more


Events


Nov. 28, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Delhi

View details


Aug. 13, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Bangalore ( HackersFriend office BTM Layout)

View details