DG

dhirendra_gupta

Student at BIT Mesra Aug. 29, 2020, 9:45 a.m. ⋅ 226 views

Dell Placement Logical Reasoning Questions with answers


1. Complete the following number series:

1, 1, 3, 9, 5, 25, 7, 49 _, 81

A. 7
B. 9
C. 7
D. 10

Ans. B

2. Complete the following number series:

5, 11, 23, 41, 64, _

A. 89
B. 95
C. 101
D. 105

Ans. B

3. Ravi ranks 12th from the top and forty from the bottom in a class. How many students are there in the class?

A. 48
B. 51
C. 52
D. 55

Ans. C

4. Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. Kerala
B. Maharashtra
C. West Bengal
D. Uttar Pradesh

Ans. D
Explanation: UP is not a coastal area.

5. Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. Dolphin
B. Crocodile
C. Lion
D. Shark

Ans. C

6. Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. MS Dhoni
B. Lasith Malinga
C. Rashid khan
D. Steven Smith

Ans. D

7. Three of the following four are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?

A. Narendar Damodardas Modi Ji
B. Atal Vihari Bajpayee Ji
C. Arvind Kejriwal Ji
D. Manmohan Singh Ji

Ans. C

8. Energy: Joule:: Force:?

A. Second
B. Kilogram
C. Newton
D. Pascal

Ans. C

9. Waves: Air:: Ripples:?

A. Light
B. Wind
C. Sound
D. Water

Ans. D

10. Software: Auto-Cad::? : Keyboard

A. Graphics
B. Windows
C. Driver
D. Hardware

Ans. D

11. Computer: CPU:: Human:?

A. Lung
B. Stomach
C. Heart
D. Intestine

Ans. C



Go back to feed

HackersFriend Updates





View more


Events


Nov. 28, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Delhi

View details


Aug. 13, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Bangalore ( HackersFriend office BTM Layout)

View details