DG

dhirendra_gupta

Student at BIT Mesra Aug. 20, 2020, 10 a.m. ⋅ 361 views

Goldman Sachs placement paper Logical Reasoning Questions with answers


Goldman Sachs conducts an logical reasoning test during its off campus drive. Here are some questions you should practice upon, if you are planning to participate in Goldman sachs off campus drive.

You can find Aptitude practice questions from here: Goldman Sachs Placement papers - Aptitude questions with answers

1. If Avinash finds that he is fourteenth from the left end and 7 from the right end, then how many boys must be added to the line such that there are 30 boys in the line?

A. 8
B. 10
C. 12
D. 14

Ans. B

2. Find the value of ‘A’ :

2 + 7 × 16 – (8 – 7) – (9 ÷ 3) = A

A. 116
B. 150
C. 110
D. 220

3. A man said to a lady, ”Your mother’s husband’s sister is my aunt.” How is the lady related to the man?

A. Daughter
B. Grand daughter
C. Mother
D. Sister

Ans. B

4. If 1st & 7th, 2nd & 8th, 3rd & 9th and so on are interchanged in the word ACCUMULATION, which will be the 8th letter from the right ?

A. O
B. U
C. C
D. M

Ans. A

5. 6, 11, 21, 36, 56, ‘?’

42
51
81
91
Ans. C

6. Complete the series by replacing the ‘?’

 162, 54, 18, 6, ‘?’

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Ans. A

7. If in a certain code MANGO is written as LBLIL then in the same code how MONKS is written?

A. PLLMP
B. LPMPL
C. LPLMP
D. MLPAL

Ans. C

8. Today is Sunday. I will be attending an interview 4 days after the
day before yesterday. On which day will I be attending the interview?

A. Tuesday
B. Wednesday
C. Monday
D. Thursday

Ans. A

9. 1, 9, 17, 33, 49, 73, ‘?’

A. 97
B. 98
C. 99
D. 10

Ans. A

10. If in a certain code REGISTER is written as ERIGTSRE then in the same code how PRaCTICE is written?

A. RPaCITEC
B. RPICaETC
C. RPCIaTEC
D. RPCaITEC

Ans. D

11. Village A is 20 kilometres to the north of Village B. Village C is 18
kilometres to the east of Village B, Village D is 12 kilometres to the west of Village A. If Raj Gopal starts from Village C and goes to Village D, in which direction is he from his starting point?

A. North-East
B. North-West
C. South-East
D. North

Ans. B

12. A number of students are standing in a row facing north is such a way that a particular student is nineteenth from both the ends. So, find the number of students in the class.

A. 39
B. 38
C. 37
D. 36

Ans. C

13. A number of students are standing in a row facing north is such a way that a particular student is nineteenth from both the ends. So, find the number of students in the class.

A. 39
B. 38
C. 37
D. 36

Ans. C

14. Praveen is 10 ranks above Nitish who ranks 26th in the class of 45. What is Praveen rank in the class from the beginning?

A. 14
B. 15
C. 16
D. 17

Ans. C

15. If the seventh day of a month is three days earlier than Friday, what
day will it be on the nineteenth day of the month?

A. Sunday
B. Monday
C. Wednesday
D. Friday

Ans. A

16. Sumit is 8th rank ahead of Ravi in a class of 45. If Ravi rank from the bottom is 19th then find the rank of Sumanth from the beginning?

A. 17
B. 18
C. 19
D. 20

Ans. C

17. In a row of 21 boys when akash has shifted four places to the right, he becomes 12th from the left enD. What was the akash earlier position from the right end.

A. 10
B. 11
C. 13
D. 14

Ans. D

18. A person goes 20 metres towards South, then turns left and goes 20
metres and another 20 metres to the left and then 60 metres to the right. In which direction is he going now?

A. North
B. South
C. East
D. West

Ans. C

19. 15625 6250 2500 1000 ? 160. Find ?

A. 600
B. 400
C. 500
D. 650
E. None of these

Ans. B

20. Complete the series A70B D65F H60J __ P50R

A. K55L
B. L55M
C. L55N
D. L55P

Ans. C



Go back to feed

HackersFriend Updates





View more


Events


Nov. 28, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Delhi

View details


Aug. 13, 2018, 5:30 p.m.

Python from zero to hero

place Bangalore ( HackersFriend office BTM Layout)

View details